Loading Events

Festival International de la Photo Animalière et de Nature

Jaarlijks bezoek ik braaf de World Press Photo tentoonstelling en elke keer kom ik er een beetje gedesillusioneerd vandaan. Van alle ellende die zich het uur daarvoor op mijn netvlies heeft gebrand. “Bestaat er niet een fototentoonstelling met foto’s waar je blij van wordt?” vroeg ik eens terloops aan mijn Franse vrienden John et Willy, tijdens een bezoek aan hen. “Jazeker, in Montier-en-Der, niet zover hier vandaan” luidde tot mijn verbazing hun enthousiaste antwoord.

Sindsdien bezoeken wij regelmatig dit verrassend leuke fotofestival, dat jaarlijks plaatsvindt in de 3e weekend van november. Verspreid over het hele dorp (en inmiddels ook daarbuiten) vind je prachtige fototentoonstellingen van bekende (Yann Arthus Bertrand, David Yarrow) en minder bekende natuurfotografen van over de hele wereld. In het park, in en rond de Abdij, de mooie paardenstallen én in de oer-ongezellige festivaltent. Geen groter plezier dan voor de lunch een bonnetje te kopen en aan te schuiven bij de lokalen, aan de grote picnicktafels in de partytent. Op het menu staat steevast merquez worstjes, stokbrood, sla en een plastic glaasje rood. Trust me, een briljante ervaring.

Laat het festival nou net plaatsvinden tijdens de jaarlijkse kraamvogeltrek naar nabijgelegen Lake Der-Chantecoq. Ik ben niet zo’n vogelaar (to say the least), maar moet bekennen dat (het geluid van) duizenden overtrekkende vogels tegen zonsondergang aan het meer wel heel indrukwekkend is. Een (kort) bezoekje waard dus.

Maak er een mooi weekend van en combineer met een diner en overnachting bij hostellerie La Montagne in Colombey-les-Deux-Églises. Het goedkoopste restaurant met een Michelin ster ter wereld! De Champagnestreek en de Ardennen zijn ook aanraders natuurlijk. Het weekend valt waar dan ook mooi samen met de Beaujolais primeur en ‘t wildseizoen.

In de buurt

Festival International de la Photo Animalière et de Nature

17 - 20 november 2022

Programma

www.photo-montier.org

JUULS’ kalender delen

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline