Loading Events

Festival Photo – La Gacilly

JUULS is gek op fotofestivals, en dan vooral tentoonstellingen die in de buitenlucht zijn. Zo loop ik altijd een rondje langs de hekken van Jardin Luxembourg in Parijs, of om de zomer over de vesting van Naarden of reizen wij graag in november af naar het anders slaperige Montier-en-Der. Deze zomer bezochten wij het fotofestival in het Bretonse dorpje La Gacilly; wat een feest!

Het dorpje – voor de connaisseurs ook bekend als thuishaven van Yves Rocher – is an sich al een bezoek waard. Feestelijk gelegen aan het riviertje de Aff en met winkeltjes, cafeetjes en smalle straatjes zoals je van een leuk dorpje mag verwachten. Als je het dorp binnenrijdt zie je meteen tegen muren en gevels van gebouwen grote indrukwekkende foto’s.

Het festival is gratis en tussen zonsop- en ondergang te bezoeken. Haal bij een van de informatiekiosken een plattegrond of volg gewoon de bewegwijzering. Vorig jaar 3 thema’s, waaronder Plein Nord, met veel sneeuw, een prachtig contrast in de warme, groene zomermaanden. Daarnaast waren wij groot fan van Erik Johansson.

Leuk om te combineren met een bezoek aan Rochefort-en-Terre, met lunch/diner opties bij: Aux III Colonnes, Les Ardoisses of het wat chiquere L’Ancolie.

In de buurt

Festival Photo – La Gacilly

1 juli 2022 - 30 september 2022

Festival Programma

www.festivalphoto-lagacilly.com

JUULS’ kalender delen

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline