Loading Events

Feria de Carmona

Volstrekt per toeval ”a night to remember” beleefd, toen wij in 2016 als onwetende toeristen in de Fiera de Carmona belandden. Voordat wij het wisten werden wij geadopteerd door een lokale vriendengroep, die ons liefdevol onder zijn hoede nam.

De Fiera in Carmona dateert uit 1466, toen Henry IV van Castile de inwoners van Carmona het voorrecht toekende om jaarlijks een vee feest te organiseren. Sindsdien houdt iedere inwoner van dit liefelijke vestingsdorpje dat op zich al en bezoek waard is, steevast de 3e week van mei vrij.

Iedere lokale vereniging heeft zijn eigen casetas (feesttent), waar ruim (paella en gegrild vlees) gegeten en manzanilla gedronken wordt. Van jong tot oud is gekleed in traditionele Andalusische klederdracht en het vervoer is per paard (en wagen). Daarnaast wordt er volop flamenco gedanst en is er voor de jeugd een kermis.

Fiera wordt breed gevierd in Spanje (in mindere mate in Zuid Frankrijk), de bekendste in Sevilla. Onze voorkeur gaat uit naar de kleinere variant in Carmona.

Om het feest compleet te maken slaap je in Parador van Carmona of zoals wij in Casa Palacio de Carmona

In de buurt

Feria de Carmona

14 - 17 mei 2020

JUULS’ kalender delen

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline