Loading Events

IDFA – International Documentary Filmfestival Amsterdam

In november kijk ik steevast uit naar de IDFA, dat elk jaar weer de meest uiteenlopende, prachtige, soms indringende of ronduit confronterende documentaires weet te programmeren. Dit jaar vindt IDFA niet alleen plaats in de Amsterdamse filmtheaters maar worden er ook 6 films, waaronder de openingsfilm vertoond in theaters door heel Nederland. Daarnaast zijn er iedere dag online vertoningen met voor- en nagesprekken op vaste tijden.

De IDFA werd in 1988 opgericht om de documentaire cultuur nationaal en internationaal te stimuleren. Mission accomplished; documentaires zijn ”hotter” dan ooit.

De keuze is reuze, neem vooral de tijd om online of het krantje door te nemen en een selectie te maken. Geen tijd of zin, lees dan de preview en adviezen in Volkskrant en Parool. Vaak overstijgt je wensenlijst je beschikbaarheid tijd.

Eten of napraten bij Schiller (tijdens festival enkel inloop, reserveren niet mogelijk).

Geen kaartje kunnen bemachtigen voor de docu van jouw voorkeur, geen paniek. Ook IDFA on tour in Podium Vlieland of bij diverse filmhuizen in het land (Rialto, etc…)  Natuurlijk dit jaar is natuurlijk ook alles (deels gratis) online te zien.

Aanrader: meld je aan als vrijwilliger en help een handje mee tijdens het festival en krijg zo een uniek kijkje in de wereld van de documentaires.

In de buurt

IDFA – International Documentary Filmfestival Amsterdam

16 november 2020 - 6 december 2020

diverse locaties Amsterdam

JUULS’ kalender delen

Evenementen in de buurt

za

23

Instagramconcertjes Concertgebouworkest

23 januari 2021 - 21 maart 2021

di

18

SLAVERNIJ - tien waargebeurde verhalen

18 mei 2021 - 29 augustus 2021

za

05

World Press Photo Tentoonstelling 2021

5 juni 2021 - 29 augustus 2021

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline