Loading Events

Dag van het Kasteel

Jaarlijks op Tweede Pinksterdag is het de Dag van het Kasteel. En dat mag het wat ons betreft iedere dag zijn! Niks zo inspirerend en rustgevend als een bezoek aan een kasteel of buitenplaats. Niet op z’n minst omdat natuur en cultuur hier zo mooi samenkomen. Heerlijk.

Dit jaar ligt de nadruk om bekende redenen op natuur. Op water om precies te zijn:

Wat? Water! De rol van water op kastelen en buitenplaatsen

In Nederland hebben we van huis uit natuurlijk al iets met water. Maar ook voor kastelen en buitenplaatsen was de rol van water belangrijk. Denk aan de slotgracht die zorgde voor verdediging en water voor de keuken. Of de uiterwaarden die zorgden voor het vervoer van en naar de stad. In alle opzichten een logische keus dus.

Op de site van de Dag van het Kasteel vind je alle deelnemers. Een aantal van hen hebben Waterwandelingen gemaakt en die in een app gezet die je gratis kan downloaden. Let op want bij sommige kastelen – zoals Buitenplaats Het Huys ten Donck – gebruiken ze de app ter ondersteuning van een waterwandelroute waar je je van te voren voor moet aanmelden. Maar op de meeste locaties – zoals bij Kasteel Heeswijk – kan je de Waterwandeling zelfstandig lopen. Op de site van de Dag van het Kasteel vind je ook leuke achtergronden.

PS Check of het kasteel waar je naar toe wil een terras heeft en of je die van te voren kan/moet reserveren.

In de buurt

Dag van het Kasteel

24 mei 2021

Dag van het Kasteel op Facebook en Instagram

www.dagvanhetkasteel.nl

JUULS’ kalender delen

Evenementen in de buurt

di

18

SLAVERNIJ - tien waargebeurde verhalen

18 mei 2021 - 29 augustus 2021

za

29

Boekenweek 2021

29 mei 2021 - 6 juni 2021

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline