Loading Events

Boekenweek 2021

Eindelijk kunnen we weer echt naar de boekhandel. Maandenlang hebben lezers gesmacht naar dit moment en nu de winkels weer open zijn is het hoog tijd om het langverwachte feest in de boekhandel te plannen. Ik weet zeker dat het fantastische Boekenweekgeschenk en -essay het wachten meer dan waard zijn.” aldus Eveline Aendekerk, directeur CPNB. 

De Boekenweek 2021, met als thema Tweestrijd, vindt plaats van zaterdag 29 mei t/m zondag 6 juni. Het Boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Hanna Bervoets. Tijdens de Boekenweek krijgt iedereen het cadeau bij besteding van ten minste € 15 aan Nederlandstalige boeken. Het Boekenweekessay werd geschreven door Roxane van Iperen. Haar essay, De genocidefax, is tijdens de Boekenweek verkrijgbaar voor € 3,75. Om drukte in winkels en bibliotheken te voorkomen, zijn ze de hele maand juni beschikbaar.

Tijdens de Boekenweek worden door het hele land online én live activiteiten georganiseerd.

Twee tips:

Live – tournee van Hanna Bervoets en Roxane van Iperen langs boekhandels door het hele land om vragen te beantwoorden en boeken te signeren.

Online – in de Kleine Komedie vinden nieuwe schrijversgesprekken plaats tussen Boekenweekauteurs en schrijvers van jongere generaties. Geheel in het Boekenweekthema ‘Tweestrijd’ gaan ze 20 minuten onvoorbereid met elkaar in gesprek en krijgen vragen en dilemma’s voorgelegd. De reeks wordt op 29 mei afgetrapt door Hanna Bervoets met Sofie Lakmaker en op 6 juni afgesloten door Jan Terlouw met Roxane van Iperen. Tijdens Het Voorwoord van de Boekenweek in maart jl. werd eerder een dergelijke serie gesprekken opgenomen. Deze kan je nu in aanloop naar de Boekenweek terugzien.  

PS Check ook de website van je eigen boekhandel voor lokale activiteiten tijdens de Boekenweek.

In de buurt

Boekenweek 2021

29 mei 2021 - 6 juni 2021

www.boekenweek.nl

JUULS’ kalender delen

Evenementen in de buurt

di

18

SLAVERNIJ - tien waargebeurde verhalen

18 mei 2021 - 29 augustus 2021

za

05

World Press Photo Tentoonstelling 2021

5 juni 2021 - 29 augustus 2021

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline