Wild Walks South West

In Engeland is foraging, oftewel wildplukken, helemaal hot. En terecht, want hoe leuk is het om de wondere wereld van de eetbare natuur in te duiken. En geloof me, dat gaat veel verder dan wat paddenstoelen, zeewier en daslook.

Rachel organiseert sinds 2007, wild foraging walks langs de indrukwekkende kust van West-Cornwall. Met een mandje aan je arm leer je eetbare (en giftige) planten spotten en herkennen. Rachel vertelt al wandelen hoe je het geplukte kunt gebruiken in lekkere gerechten, waarvan ze een paar heeft meegenomen en je dus meteen kunt proeven. Zie ook haar site en bekroonde boeken vol heerlijke recepten.

Elk seizoen kent weer andere planten, daarom worden de wildpluk wandelingen het hele jaar door georganiseerd. Wil je net wat anders, boek dan de zeewier cursus. Verrassend hoeveel verschillende soorten eetbaar zeewier er zijn en hoe je ze kunt herkennen en in de keuken kunt inzetten. Zie voor alle mogelijkheden de Foraging Course Calendar. Ben je met een groepje op stap, maak dan een afspraak voor een middagje wildplukken op maat.

Heb je eenmaal de beginselen van het wildplukken te pakken, dan wandel je voortaan met een hele andere blik door natuur én stad. Je hoeft niet helemaal naar Cornwall af te reizen om een mooi dagje wildplukken én eten te beleven. Ook in Nederland is eten uit de natuur in toenemende mate populair. Neem maar eens een kijkje bij o.a. Casa Foresta, Natuurkok en natuurlijk Ellen Mookhoek. Er gaat een (mooie) wereld voor je open!

Foto’s: Rachel Lambert, Alun Callender en Elliott White.

PS Onderschat het wildplukken niet; er zijn ook veel giftige planten. Wees voorzichtig en verstandig.

In de buurt

Tags

aan de kust aan de wandel foodies herfst honden welkom lente lokaal natuur verrassend anders vers van 't land winter(sport) zomer