Lac de Nino

Mooie, best pittige tocht naar onverwacht groene oase rondom Lac de Nino. Zes uur retour en well worth the effort. In de zomermaanden is het (gezellig) druk, op de route, die niet overal even goed staat aangegeven.

Het beginpunt is bij parkeerplaats Parc Aventure Corse Valdonielli langs de overigens prachtige D84 van Corte naar Porto. Hier kun je je auto gratis parkeren. Er hangt een bord voor eventuele weerswaarschuwingen, die niet ongewoon zijn in de Corsicaanse bergen. Vooral in de zomer neemt de kans op onweer toe naarmate de middag vordert, reden temeer om lekker vroeg te beginnen.

Vanaf het parkeerterrein loop je zo het bos is. Een relaxed begin om beetje in te komen. en lekker koel tussen de bomen. Zodra je boven de boomgrens uitkomt is het even opletten geblazen, de route is met steenmannetjes matig soms aangegeven. Houd vooral rechts aan. Links is ook een route, maar die loopt uiteindelijk dood :-). Een weid(s)e kom, met een (in het begin) vriendelijk paadje tussen de stenen door. De geur en bescherming van het dennenbos worden ingeruild voor een fel brandende zon en het geruis van een bergbeekje. Naarmate je hoger komt, worden de bolders steeds groter en wordt het wandelen meer klimmen. De klim wordt ruim beloond zodra je de top bereikt, wow wat een uitzicht, 360 graden! Voor je heb je prachtig zicht op een fel groen plateau met het intens blauw meer. De kleuren zijn welkom na het geklauter tussen de ‘kleurloze’ rotsen, die overigens zo vanaf de top best indrukwekkend zijn. Het groene turf is zacht, verend en vochtig, heerlijk om met je blote voeten overheen te struinen. Als je geluk hebt lunch je tussen de grazende paarden en koeien.

Wij deden de wandeling als dagtocht, maar je kunt Lac de Nino ook bezoeken als onderdeel van de GR-20 etappe Castel di Vergio-Manganu.

 

PS Geen voorzieningen dus neem genoeg eten en water mee. En, niet onbelangrijk, een hoed en zonnebrand!

In de buurt

Tags

aan 't water aan de wandel honden welkom natuur sport zomer